Om FA+
(Ingrid Falk och Gustavo Aguerre)
Mat, politik, natur, kultur, erotik och religion flätas in i varandra för att ifrågasätta etablerade värderingar och för att sätta åskådaren, som ofta är en del av verket, framför speglar som aldrig är insmickrande och som ställer oroande frågor.
Konst som en del av vardagen. Med vår konst undersöker vi och gestaltar vår tid. Vi använder alla möjliga tekniker och material i ett seduktivt för att ge en uppskruvad bild av verkligheten, ofta absurdistisk och med en mycket svart humor. Kommunikationen måste vara direkt, först ett slag i Solar Plexus för att sedan provocera intellektet.
I 10 år har man försökt klassificera FA+ verk med så motsägelsefulla termer som arkitektonisk eller relationistisk, monumental eller performativ, konceptuell eller provocerande beroende på vilket verk författaren omtalar. Trots att alla dessa termer för tillfället kan vara relevanta, så täcker ingen av dem vår kompletta produktion. FA+ är allt detta och mycket mer. Med FA+  kameleontiska praktik angriper vi inte bara det fysiska rummet där vi agerar utan att vi dessutom kommenterar och inkluderar den sociala situation som omger det.
   
“Bara konst är ingen konst” @smo Info

Från Solosol till FA+

Intervju med Gustavo Aguerre - Ximena Narea

FA+

Ingripande i den offentliga miljön - Ximena Narea

FA+

Det satiriska monumentet - Charlotte Bydler